Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma, çeşitli nedenlerle dişlerin yüzeylerinde oluşmuş renkleşmelerin, özel beyazlatma jelleriyle giderildiği kozmetik bir işlemdir. Beyazlatma, kullanılan sisteme göre tek başına, lazerle ya da bir ışık kaynağı yardımıyla yapılabilir.
İki çeşit beyazlatma işlemi vardır:


1) Klinikte beyazlatma (Office Bleaching):


Diş hekimi tarafından klinikte uygulanan beyazlatmadır. Öncelikle diş yüzeylerindeki diş taşı ve bakteri plağı temizlenir. Diş yüzeyleri parlatılır. Diş etlerine; koruma amaçlı özel bir jel uygulanır. Hastaya koruyucu gözlük takılır ve dişlere beyazlatıcı jel uygulanır. Beyazlatma işlemi ortalama 1 saatte tamamlanır. Genellikle bir seans yeterli olmaktadır.


2) Evde Yapılan Beyazlatma (Home Bleaching):


Ağızdan ölçü alınarak hazırlanan kişiye özel plaklarla kişinin evde kendi kendine uyguladığı beyazlatma yöntemidir. Diş hekiminin önerdiği miktarda beyazlatma jeli, bu plakların içine yerleştirilir ve plaklar günde birkaç saat takılır. 1-2 haftalık kullanım sonrası istenen diş rengine ulaşılır.
Beyazlatma sırasında ağrı duyulur mu?
İşlem sırasında ve işlem sonrası ilk 24 saat içinde dişlerde bir miktar hassasiyet oluşabilir. Bu geçici bir durumdur. Diş hekiminin önerilerine uyulduğunda bu durum kısa sürede atlatılır.


Beyazlatma ne kadar süre etkilidir?
Beyazlatılan dişler ortalama 2-3 yıl rengini korur. Bu süre, kişiye göre değişir. Fazla miktarda çay, kahve ve sigara tüketen kişilerde bu süre kısalabilir.
Diş beyazlatma herkese uygulanabilir mi?
Diş çürükleri, dişeti hastalığı ve diş minesi çatlaklarının varlığında diş beyazlatma önerilmez. Bu durumda önce ideal ağız hijyeninin sağlanması gerekir.
 

Resim
X